Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Διαδικτυακή ουδετερότητα

Σας παρακαλώ δώστε προσοχή και διαβάστε για την Δικτυακή ουδετερότητα.
Ελάχιστα ελληνικά site έχουν αρθρογραφήσει πρόσφατα γι αυτό...
 Στις ΗΠΑ γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί. Στην ουσία θα καταστρατηγηθεί η ελευθερία του διαδικτύου, που έτσι κι αλλιώς την καταστρατηγούμε οι ίδιοι, όταν χρησιμοποιούμε το google ως μηχανή αναζήτησης :-)
Αν και η ΕΕ την έχει κατοχυρώσει, υπάρχουν κενά που οι πάροχοι τα εκμεταλλεύονται.
Τι θα σημαίνει για μας όταν καταργηθεί: θα σημαίνει ότι αν και σεις πληρώνετε για Internet στο κινητό σας και το σπίτι σας, οι πάροχοι θα σας ζητούν λεφτά για να σας επιτρέψουν την πρόσβαση σε sites. Πχ γνωστή εταιρεία κινητής, τα gigabytes που πουλάει, καθορίζει που μπορουν να χρησιμοποιηθούν πχ για παρακολούθηση video. Ήδη εν τω κρυπτώ όλοι οι πάροχοι Internet "κόβουν" τις P2P υπηρεσίες (torrent, tor κτλ).
O πάροχος θα σου ζητάει πρόσθετο κόστος πχ για να παρακολουθήσεις video, ή να κατεβάζεις εφαρμογές από site τα οποία δεν είναι στην λίστα τους. Όσες ιστοσελίδες πληρώνουν θα έχουν γρήγορη πρόσβαση σ αυτές ενώ οι υπόλοιπες απλά θα "εξαφανιστούν" !

Η διαφήμιση "δωρεάν πρόσβαση στο facebook" ήδη έχει περάσει υποσυνείδητα την χρήση του ιντερνετ όχι ως πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, αλλά ως επιλεκτική πρόσβαση σύμφωνα με τις "ανάγκες" του καταναλωτή. Αυτό μόνο αρκεί, να εθιστεί ο κόσμος σ αυτή την ιδέα. Ήδη για τεράστια πλειοψηφία χρηστών, internet = facebook/instagram και youtube. Γιατί να δυσαρεστηθούν με ένα πακέτο που να επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε αυτά; Kαι πως θα πουν όχι σε μια αύξηση του κόστους πρόσβασης σε αυτά από τον πάροχο;

Το κέρδος που θα αποκομίσουν οι εταιρείες θα είναι τεράστιο. Όπως ακριβώς των συνδρομητικών καναλίών. Ηλεκτρονικά καταστήματα, ειδησεογραφικά κανάλια, προσωπικές ιστοσελίδες θα αναγκαστούν να πληρώνουν για να υπάρχει απλά η δυνατότητα  πρόσβασης σε αυτά, οι υπόλοιποι ιστότοποι θα χάσουν τεράστιο μερίδιο επισκεψιμότητας και θα  οδηγηθούν στο κλείσιμο.
Όσοι καταναλωτές επιλέξουν να αγοράσουν πακέτο με απεριόριστη πρόσβαση (ήδη έχουμε εκπαιδευτεί με την ορολογία "απεριόριστη" ) θα έχουν και την ανάλογη επιβάρυνση.

Ότι περνάει στις ΗΠΑ, περνάει πάντα και στην ΕΕ. Αν το καταφέρουν, το υποτυπώδες υπάρχον ελεύθερο διαδίκτυο απλά δεν θα υπάρχει.

Το διαδίκτυο θα είναι πλέον ένα σύνολο συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Και θα έχουν στην διάθεση τους το πλήρες προφίλ μας κι ότι περιεχόμενο θα μας παρέχεται θα είναι απόλυτα στοχευμένο και προσωποποιημένο, με ότι σημαίνει αυτό.

Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντίγραφα ασφαλείας του google λογαριασμού

Επισκεπτόμαστε την διεύθυνση https://takeout.google.com και βάζουμε τα στοιχεία εισόδου (username και password) εφόσον χρειάζονται. Μα...